Adria Design zatvara 29 trgovina nakon zabrane korištenja marki

Bez autora
Jun 27 2011

Tvrtka Adria Design danas je od Trgovačkog suda u Zagrebu primila rješenje o privremenoj mjeri prema kojem joj se do pravomoćnog okončanja sudskog spora koji je Magma pokrenula protiv Adria Designa i NCA Investment Groupa, zabranjuje raspolaganje i korištenje marke Turbo limač te još ukupno sedam robnih marki. S obzirom da žalba na rješenje ne odgađa njegovu provedbu, Adria Design s današnjim će danom zatvoriti svojih 29 prodajnih mjesta i više od 200 zaposlenika poslati kućama. Rješenje koje su primili smatraju doista skandaloznim. NCA Investment kupnju osam robnih marki, među kojima je najznačajnija Turbo limač, i 51 postotni udio u Adria Designu platila je 18 milijuna eura. Ne samo da im Magma tj. Goranko Fižulić kao manjinski vlasnik Adria Designa opstruira i onemogućava rad od samih početaka partnerstva nego im se sada zabranjuje i da koriste ono što su platili.

Adria Design zatvara 29 trgovina nakon zabrane korištenja markiTvrtka Adria Design danas je od Trgovačkog suda u Zagrebu primila rješenje o privremenoj mjeri prema kojem joj se do pravomoćnog okončanja sudskog spora koji je Magma pokrenula protiv Adria Designa i NCA Investment Groupa, zabranjuje raspolaganje i korištenje marke Turbo limač te još ukupno sedam robnih marki.

S obzirom da žalba na rješenje ne odgađa njegovu provedbu, Adria Design s današnjim će danom zatvoriti svojih 29 prodajnih mjesta i više od 200 zaposlenika poslati kućama, priopćeno je danas iz tvrtke Adria Design.

''Rješenje koje smo danas primili smatram doista skandaloznim. NCA Investment kupnju osam robnih marki, među kojima je najznačajnija Turbo limač, i 51 postotni udio u Adria Designu platila je 18 milijuna eura. Ne samo da nam Magma tj. Goranko Fižulić kao manjinski vlasnik Adria Designa opstruira i onemogućava rad od samih početaka partnerstva nego nam se sada zabranjuje i da koristimo ono što smo platili. Zahtjevom za ovom privremenom mjerom Goranko Fižulić dokazuje da ga uopće ne zanima dobrobit zajedničke tvrtke niti njezinih zaposlenika nego isključivo njegov vlastiti, izjavio je u priopćenju Slobodan Vučićević, član uprave Adria Designa i vlasnik grupacije NCA Investment.

''Legalisti smo, poštovat ćemo odluku suda, a to u ovom trenutku ne znači ništa drugo nego da odmah moramo zatvoriti sva svoja prodajna mjesta, a više od 200 ljudi koji u njima zarađuju svoje plaće do daljnjeg poslati kućama. Adria Design je i u ovih nekoliko mjeseci, zbog odnosa Goranka Fižulića prema zajedničkoj tvrtki, pretrpjela milijunske gubitke, a zatvaranje trgovina dodatni je udarac koji će nam, nesumnjivo, nanijeti ogromnu materijalnu štetu'', dodaje Vučićević.

''Obrazloženje Rješenja o privremenoj mjeri koje je danas dostavljeno Adria Designu temelji se na nizu neprovjerenih indicija i optužbi od strane Magme. Najspornijom smatramo mjeru iz Rješenja prema kojoj, ne samo da se zabranjuje raspolaganje, dakle otuđenje ili opterećenje kupljenih robnih marki nego i njihovo korištenje. Usporedbe radi, to je kao da kupite, platite i na sebe prenesete kuću, prodavatelj vas za nekoliko mjeseci tuži jer navodno niste platili garažu i na temelju toga vam sud zabrani ne samo da tu kuću prodate nego da u njoj i stanujete. Tu mjeru smatramo pravno neodrživom i u danom roku podnijet ćemo žalbu na Rješenje Trgovačkog suda'', rekao je Mladen Gajski, pravni zastupnik NCA Investment Group.

''Želimo vjerovati u pravnu državu, prihvaćanje naše žalbe i hitno ukidanje mjere zabrane korištenja brenda Turbo limač jer s njom nije opasno ugrožena samo naša investicija već i opstanak tvrtke i sva radna mjesta u njoj'', dodao je Vučićević.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o privremenoj zabrani Adria designu iz Zagreba na raspolaganje i korištenje žigova za Turbo Limač, Budi moj medo, Bearfoot, Boyz Ine, BTS, Bubu, Coconut baby, Coconut girl, Girlz Inc, X-KID, priopćila je jučer Magma. Privremena zabrana uporabe žigova odnosi se na sva područja gdje su zaštićena ili prijavljena prava za zaštitu žigova sve do pravomoćnoga okončanja spora između Magme i Adria designa te beogradske tvrtke NCA Investment Group.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik